Hvor tit bør din virksomhed udskifte computere?

Hvor tit bør din virksomhed udskifte computere?

maj 19, 2022 Slået fra Af admin

I mange virksomheder bliver medarbejdernes computere udskiftet fast hvert andet, tredje eller fjerde år. Men hvor ofte bør din virksomheds computere egentlig udskiftes? Og hvor meget er en brugt computer værd?

1. Salgspris:

Det er bestemt muligt at sælge brugte computere. Og det er særligt nemt for dig, hvis du sælger til en Refurbisher (genanvendelsesvirksomhed) som DNS-IT – især hvis der er tale om mindst 25 enheder. Mange enheder giver også en højere indtægt pr. enhed, fordi transportudgifter og administrationsomkostninger kan fordeles ud på flere maskiner.

Prisen på en brugt computer afhænger af blandt andet maskinens alder, processor, harddisk, RAM, slitage og kosmetisk udseende. Som rettesnor giver vi helt op til 38% af nyprisen for en to år gammel notebook og op til 21% af nyprisen for en tre år gammel model.

Under alle omstændigheder vil vi gerne komme ud og se din aldrende maskinpark og give et tilbud. Normalt er det muligt at opfriske og videresælge 90 % af de brugte computere. De sidste kan kun bruges som reservedele eller ender på deponi.

2. Supportomkostninger:

Undersøgelser viser tydeligt, at det er billigere at servicere en helt ny computer end en flere år gammel model. I grafen til venstre kan du se, hvordan prisen falder, jo ældre en computer er.

3. Effektivitet:

Når en computer er blevet brugt nogle år, kan den godt blive langsommere, fordi der er gemt mange data og programmer på harddisken. Det går selvsagt ud over medarbejdernes effektivitet. Der skal ikke spildes mange arbejdstimer og dage, førend det i sig selv gør det til en god forretning at skifte computerne ud.

Desuden kan nye programmer kræve større computerkraft. Dog går udviklingen mod stadigt mere cloud computing, som ikke stiller så store krav til computerkraften. Her er det vigtigere med en god netværksforbindelse.

4. Sikkerhed:

Blandt andet af hensyn til GDPR lovgivningen kan du ikke bare smide en brugt computer på genbrugspladsen uden at slette harddisken meget grundigt først. Isoleret set skal du altså selv bruge tid på at slette data og bortskaffe brugt udstyr. Eller betale for, at andre gør det for en.  Læs de 3 gode grunde til, hvorfor din virksomhed ikke skal gemme på brugte og kasserede computere.

Hvis du derimod vælger at bruge en genanvendelsesvirksomhed som Tier1Asset, så gør de hele arbejdet for dig på en meget sikker og veldokumenteret måde, så du ikke risikerer at komme i klemme i forhold til lovgivningen eller jeres interne regler.

5. Miljøvenlighed:

Hvis en computer bliver genanvendt i stedet for at blive smidt på lossepladsen efter 3-4 år, så spares miljøet for mellem 145 og 195 kg CO2. Det svarer til den mængde, som ca. 8.000 træer kan absorbere i løbet af et døgn. Beregn det selv.

Alt andet lige må det så gælde, at jo længere tid en computer bliver brugt, inden en ny anskaffes, jo mindre CO2 bliver der udledt. Men om det er en medarbejder i din virksomhed eller en køber uden for virksomheden, der så at sige slider maskinen helt ned, spiller knap så stor en rolle i det samlede miljøregnskab.

6. Skifteomkostninger:

Alt andet lige vil det at udskifte computere kræve en indsats fra den it-ansvarlige og medarbejderne. Der skal installeres nye programmer og sættes netværk og sikkerhed op. I takt med cloud computings udbredelse er der principielt færre programmer, der skal installeres på maskinen og mere, som hentes ude i skyen. Og det vil være med til at sænke niveauet for skifteomkostninger i mange virksomheder.

Hvor tit bliver der udskiftet computere i din virksomhed?

Kontakt os til en rådgivende snak om, hvornår det rigtige tidspunkt er for din virksomhed at udskifte jeres brugt IT udstyr.
Vi sælger også nyt udstyr så vi kan hjælpe jer hele vejen.
Lars sidder klar til at hjælpe jer på 22450084 eller mail: lars@dns-it.dk